Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Handel- och administrationsprogrammet

Är du intresserad av inköp,försäljning, marknadsföring, administration, ekonomi, löner och bokföring? Då är detta programmet för dig!

För dig som..
vill  arbeta som försäljare i en butik, på ett företags försäljnings- eller ekonomiavdelning, med webbpublicering, i en reception, ett konferenscenter med mera. Goda kunskaper om handel och ekonomi är dessutom till nytta om du vill starta eget företag.

Du lär dig..
försäljningsteknik,service och administration. Här ingår att känna till hur företag och förvaltningar är uppbyggda och fungerar. Du ska få kunskaper om vad det innebär att starta och driva företag. Du får lära dig att använda all den nya teknik som idag finns inom försäljning, exempelvis datoriserade kassaapparater, olika ekonomi- och administrativa program och annan informationsteknik.

Efter dina gymnasiestudier..
blir du behörig till yrkeshögskolan. Där finns utbildningar inom till exempel ekonomi, data och ekonomi, försäljning, marknadsföring, turism, ledarskap i butik, inköp och administration.

Möjliga yrken
Egen företagare, butikssäljare, företagssäljare, marknadsförare, handlare, näthandlare, butikschef med mera.

I Övertorneå finns följande inriktning:

Handel och service
Du förbereder dig för arbete inom detaljhandel (butiker), företagsförsäljning och telefonförsäljning. 


Skriv ut