Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

close
Övertorneå hela

Utvecklare av digital tillgänglighet

Vi söker en utvecklare av digital tillgänglighet till Tornedalens bibliotek. Välkommen med ansökan senast 12 december 2018!

För att öka tillgängligheten av bibliotekets tjänster via digitala kanaler söker Tornedalens bibliotek en person som kan utveckla tillgängligheten av digitala tjänster till medborgare utanför centralorten.

Tornedalens bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek och ingår i barn- och utbildningsförvaltningen i Övertorneå kommun. Biblioteket ingår i regionsamarbetet "Biblioteken i Norrbotten". På Tornedalens bibliotek arbetar idag tre personer.

Om dig
Du har minst gymnasial examen och IT-kunskaper är ett krav. Du behöver ha B-körkort och tillgång egen bil då du själv ska åka utanför centralorten och besöka bibliotekets användare. Du ska även ha kunskap om digitala verktyg, hur de installeras och används.

Som person vill vi att du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har förmåga att skapa goda relationer. Vi värdesätter att du har en positiv inställning och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du pratar finska eller meänkieli.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta tillsammans med bibliotekets personal och i viss mån kommunens it-personal. Uppdraget innebär att tillgängliggöra bibliotekets digitala möjligheter för medborgare utanför centralorten. Fokus kommer att ligga på uppsökande verksamhet där du förväntas inspirera och handleda bibliotekets användare för att öka intresset för och användningen av bibliotekets digitala tjänster.

Det är en uppsökande verksamhet och det innebär att du ska hälsa på människor i deras hem. Du kommer även att introducera ny teknik, till exempel surfplattor, hos de personer du besöker. Förutom kunskap om bibliotekets digitala tjänster behöver du även kunna installerar appar och program. Du bör även ha grundläggande kunskaper i datakommunikation som trådlöst nätverk.

Omfattning
Tjänsten är tidsbegränsad, heltid, t.o.m. 191231. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Övrigt
Vi har tobaksfri arbetstid.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar
För mer information kontakta Lena Hannu, barn- och utbildningschef, tfn 070-628 03 83, e-post: lena.hannu@overtornea.se

Facklig företrädare
Vision Kaarina Koski, tfn 070-584 55 84, e-post: kaarina.koski@overtornea.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 12 december 2018.
Ansökan skickas per e-post till: tarja.lakkapaa@overtornea.se

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse inom ett par arbetsdagar ber vi dig att kontakta oss via vår växel på telefon: 0927-720 00

 


Skriv ut


Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.