Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Semester

Semester är en tid för vila och rekreation. Semesterlagen likväl som vårt kollektivavtal reglerar de närmare bestämmelserna kring semestern som sådan men vi vill redan i inledningen av detta kapitel ge vår starka rekommendation till dig som medarbetare att nyttja din semester för att "ladda batterierna".

Det finns tillfällen då verksamheten och dina önskemål om semesterförläggningen kommer i obalans men det är kommunens ambition att tillmötesgå dina önskemål så långt det bara är möjligt och så länge det inte innebär negativa konsekvenser för dina kollegor eller för våra kunder/medborgare/brukare.

Semesterlagen ger dig som medarbetare en årlig semesterrätt om 25 semesterdagar. Därutöver kan det aktuella kollektivavtalet styra antalet semesterdagar.

Om du är ny medarbetare hos oss så kan vissa av dina semesterdagar som du har rätt till vara obetalda. Kontakta lönekontoret om du är osäker på hur det ser ut för dig.


Skriv ut