Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Hälsokampen 2017

Den 17 oktober gick startsignalen för Hälsokampen 2017, ett initiativ där Övertorneå kommuns anställda under fyra veckor tävlat mot Haparanda kommun i vem som kan motionera mest. Segrande ur kampen gick Övertorneå kommun med 5,365 över Haparanda kommuns snitt på 5,309.

Ett ökat välmående, bättre sömn och mer energi är tre av anledningar till att motionera regelbundet. Hälsokampen 2017 har förutom tävlingen mot Haparanda kommun, handlat om att stärka folkhälsan på arbetsplatsen och gemenskapen mellan arbetslagen.

Lena Muskos, personalstrateg och chef för HR-enheten säger att deltagandet varit över förväntan och hon tror att det beror på att Hälsokampen varit riktad till motionärer på alla nivåer. Alla pass på minst 30 minuter där du får förhöjd puls och blir lätt andfådd räknas som ett pass. Då är det upp till var och en att motionera därefter, säger hon.

Hälsokampen var en utmaning från Haparanda kommun och deltagandet har varit helt frivillig. De kommunanställda som registrerat sig delades sedan in i 21 grupper som, förutom tävlingen mot Haparanda kommun, även tävlat internt mot varandra i antal pass/vecka.

Varje pass har loggats individuellt i en app där man kan följa den egna gruppens statistik och även Övertorneå kommun som helhet. Annika Jakobsson, bemanningsplanerare på LSS beskriver sig själv efter Hälsokampen 2017 som en omvänd latmask tack vare sina kollegor; Tack vare mina fantastiska kollegor i gruppen så har jag gjort 7 pass/vecka, peppet från dem har varit fantastiskt. Jag tar inte längre bilen till jobbet, en bra start på dagen. Jag mår betydligt mycket bättre idag. Sover bättre på nätterna och är mycket piggare trots träningsvärk. 

- Ett stort grattis till Övertorneå. De har gjort det jättebra. Även vi har gjort det bra, men det räckte tyvärr inte ända fram den här gången, säger Niclas Asplund, HR-chef på Haparanda stad.


Skriv ut