Vi använder kakor (cookies) så overtornea.se ska fungera och kunna utvecklas. Läs mer om cookies.

Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

Övertorneå kommun ansöker som första kommun medlemskap i Finsk-svenska handelskammaren

Inom Barentsregionen är många stora projekt på gång just nu. Bara i Nordnorge och norra Sverige beräknas investeringarna i byggande och infrastruktur ligga på 110 miljarder euro fram till år 2025.

Inom Barentsregionen är många stora projekt på gång just nu. Bara i Nordnorge och norra Sverige beräknas investeringarna i byggande och infrastruktur ligga på 110 miljarder euro fram till år 2025.

- I Övertorneå kommun har man tagit fasta på de möjligheter som nu öppnar sig för finländska företagare att söka samarbete med sina svenska kollegor, säger Kjell Skoglund, vd för Finsk-svenska handelskammaren.

Bland företagare i Finland har intresset för Sverige formligen exploderat det senaste året.
- I Sverige finns goda möjligheter för finländska företag att bidra med sitt expertkunnande, särskilt inom områden som marinteknik, cleantech samt sjukvårds- och hälsosektorn. Sverige behöver också duktigt IT-folk från Finland, fortsätter Skoglund.

Stig Kerttu är näringslivschef i Övertorneå kommun med bred erfarenhet av näringslivsutveckling i Barentsregionen.
- I Övertorneå har vi lång erfarenhet av att samarbeta med Finland. Därför kändes det också som ett naturligt steg för kommunen att söka medlemskap i Finsk-svenska handelskammaren, säger han.

- Vi har redan ett bra samarbete med Finland och nu fördjupar vi samarbetet ytterligare, fortsätter Kerttu.

Finsk-svenska handelskammaren (FINSVE) är en pålitlig partner och en resurs för finländska företag på väg till Sverige. Vår primära uppgift är att hjälpa små och medelstora företag ut på den svenska marknaden. Genom FINSVE får ditt företag tillgång till resurser, kompetens och ett samarbetsnätverk, som öppnar dörrar till det svenska näringslivet.

Mitt i vackra Tornedalen, vid gränsen till Finland, ligger Övertorneå. Kommunen är stor som Blekinge och norra kommundelen korsas av Polcirkeln. Här upplever du midnattssol på sommaren och magiska norrsken under vintern! Övertorneå kommun gränsar till Torne älv, som i sin tur utgör gränsen mellan Finland och Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/uutiset/overtornea-hakee-kauppakamariin?cmpid=del:pd:ny:20160323:overtornea-hakee-kauppakamariin:nyh

 


Skriv ut