Faktura, betala och skicka – för dig som är privatperson

Betalning av fakturor till Övertorneå kommun ska ske med OCR-nr till bankgiro 758-1218. (Övriga betalningar sker till bankgiro 178-0592)

Ange alltid OCR-nr vid betalning av faktura. Vid fakturafrågor, kontakta den förvaltning som fakturerat.

Autogiro innebär att betalning sker automatiskt från ditt konto på betaldagen. Fakturan skickas som vanligt till dig, med makulerat inbetalningskort. Vill du betala med autogiro, skriv ut och fyll i blanketten Autogiromedgivande som finns till höger på sidan, under mer information. Skicka den ifyllda blanketten till:

Övertorneå kommun
Ekonomienheten
957 85 ÖVERTORNEÅ

E-faktura innebär att vi elektroniskt skickar fakturan till din internetbank. Nu kan du som privatkund betala dina räkningar till Övertorneå kommun genom att använda elektronisk faktura. Istället för att få en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen presenterad i din internetbank. Du kan titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda. Du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp. Anmälan om e-faktura gör du via din internetbank.

Betala till Övertorneå kommun från utlandet

SWIFT/BIC: SWEDSESS

IBAN: SE73 8000 0826 4412 4380 2160.

Fakturera Övertorneå kommun – för dig som är leverantör

Leverantörer ska skicka e-fakturor till Övertorneå kommun

Är du leverantör och ska fakturera Övertorneå kommun måste du skicka en e-faktura enligt lagkrav från den 1 april 2019. En e-faktura är en faktura som ställs ut, tas emot och behandlas elektroniskt. Observera att PDF-faktura inte är en e-faktura.

Elektronisk fakturering och gäller alla inköp som utförs av offentlig sektor oavsett belopp. Bilagor som skickas med den elektroniska fakturan, ska skickas som inbäddad PDF-fil enligt SFTI-standard. (Information om Svefaktura finns att läsa på www.sfti.se alternativt hos er systemleverantör, affärsbank eller eventuellt ert VAN-företag.)

Mindre än 100 fakturor årligen
Om du som leverantör inte har ett affärssystem och skickar mindre än 100 fakturor årligen till Övertorneå kommun kan fakturaportal vara ett alternativ. Fakturaportalen tillhandahålls av bankerna, för detta till kommer en årlig avgift som skiljer sig mellan bankerna. Kontakta någon av bankerna för mer information.

Mer än 100 fakturor årligen
Skickar du som leverantör mer än 100 fakturor årligen till Övertorneå kommun och har ett affärssystem finns det ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör.

Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

INFORMATION SOM MÅSTE FINNAS MED, FÖRUTOM LAGKRAV:

 • Ange fakturaadressen, Övertorneå kommun 2120002700
 • Ange Övertorneå kommuns beställningsreferens (ansvar + verksamhet) på e-fakturan
  (OBS! skriv inga namn eller annan text i referensrutan, utan bara t.ex. 13200-42310) 
 • Uppgifter som reglerats av gemensamt avtal

Du kan skicka din elektroniska faktura på två olika sätt:

 1. PEPPOL-format
  Skickas via PEPPOL-nätverket till: 0007:2120002700
 2. SVE-fakturaformat
  Operatör: SWEDSESS
  Org.nr: 2120002700
  GLN: 7362120002702

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har gått ut med en informationsfilm gällande den nya lagen som trädde i kraft 1 april 2019 avseende obligatorisk e-fakturering.

Klicka på länken för att komma till filmen: Informationsfilm

Sidan publicerades första gången: 2023-04-11

Sidan uppdaterades senast: 2023-08-09