Rörliga livsmedelsanläggningar
Efter 30 dagar betraktas enligt Plan och bygglagen den "rörliga" eller tillfälliga (utan hjul) livsmedelsanläggningen inte längre som mobil eller tillfällig, utan som stationär/permanent.
Detta gäller även de mobila anläggningar som har giltiga godkännanden eller registreringar från andra kommuner eller EU-länder.
Lokalkrav
- En livsmedelsanläggning måste ha.
- Tillgång till utrymme för förvaring av livsmedel
- Godkänd bakomlokal för förvaring och förberedelser
- Tillgång till utrymme för rengöring av utrustning, förutsättningar för god personlig hygien genom bland annat tillgång till toalett.
- En lämplig uppställningsplats från livsmedelshygienisk synpunkt.
Vad får du sälja i en livsmedelsanläggning som uppfyller lokalkraven ovan?
- Färdigförpackade livsmedel som genomgått värmebehandling
- Korv och hamburgare med tillbehör
- Souvas med tillbehör
- Färdigpackningar av livsmedel som är lättfördärvliga från mikrobiologisk synpunkt, färskt och fryst kött, färska och frysta fiskeriprodukter, samt icke värmebehandlande beredningar av kött och fiskeriprodukter
- Färdigförpackade icke värmebehandlade beredningar av till exempel gravad lax, kallrökt lax, inlagd sill, kallrökta charkvaror, färskost, tillbehör som skagenröra, räksallad.
Skriv ut