Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Vi vet att företag redan nu har problem och att det kommer permitteringar. Samtidigt kommer kommunen att ha ett behov av personal i samhällsviktiga verksamheter. Anbudsinbjudan för tjänster inom samhällsviktiga kommunala verksamheter i Övertorneå kommun går ut eftersom kommunen kommer att få oförutsedda och brådskande behov avseende tjänster som säkerställer en fungerande verksamhet inom dessa verksamheter.

Avsikten med upphandlingen är att främst rikta sig till de företag som har en tillfällig övertalighet i samband med den pågående Coronapandemin. Tjänsterna erbjuds i form av löpande arbete per timme, efter avrop.

Samhällsviktig verksamhet är ett samlingsbegrepp som omfattar de verksamheter, anläggningar, noder, infrastruktur och tjänster som är av avgörande betydelse för att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner inom en samhällssektor.

Övertorneå kommun bedömer att det i första hand kan komma att finnas behov av att förstärka verksamheterna med följande kompetenser: Undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, förskolelärare, barnskötare, socionomer, kockar, köksbiträden, lokalvårdare.

Samtliga anbudsgivare som fyller krav på utbildning och erfarenhet på respektive yrkesområde kommer att avropas i lottad turordning. För arbete inom förskola krävs utdrag ur brottsregistret.

Anbudsinbjudan och anbudsblankett

Välkommen med ditt anbud!