Here you can choose in which language you would like to read our website. We are using Google Translate when translating content on this website.

close

Tips på livsmedel vid kris

Tips från livsmedelsverket vad man kan ha i sitt matförråd under en kris.

Detta är en sammanfattning. För att ta del av hela informationen, klicka här.

Exempel på mat att ha hemma:

  • Pulverpotatismos
  • Snabbtillagad pasta, nudlar, matgryn eller ris
  • Pulversoppa
  • Hårt bröd och kex
  • Havregryn, rågflingor, frukostflingor eller mjöl
  • Kött- och fiskkonserver
  • Frukt- och bärkonserver
  • Mjöl, bakpulver, torrjäst och ättika
  • Mandel, nötter eller frön
  • Torkad frukt
  • Choklad, energibars
  • Joderat salt, buljongtärningar, tomatpuré, kryddor.

Checklista:

  • Mat för en vecka som kan förvaras i rumstemperatur, är lättlagat och som räcker till alla i hushållet.
  • Extra dricksvatten, fryst eller i flaskor, vattendunk.
  • Grill, sprit- eller gasolkök och med bränsle och tändstickor.
  • Förutom mat och vatten behöver du tänka på värme, kommunikation, mediciner, pengar och mat till husdjur. Detta kan du läsa mer om på www.msb.se

Glöm inte vattnet!
Det är viktigt att det finns vatten både som dryck och till matlagning. Beräkna minst tre till fem liter per person och dygn.

På www.livsmedelsverket.se kan du läsa mer om livsmedel vid kris, tips om förvaring och hur du kan spara vatten.


Skriv ut

Nyhetsarkiv

På overtornea.se använder vi cookies för besöksstatistik och för vissa funktioner i syfte att förbättra och förenkla användarupplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer om cookies.