Sms-tjänst för driftstörningar

Övertorneå kommun använder en SMS-tjänst vid driftstörningar, till exempel vid akuta vattenläckor, planerat ledningsunderhåll, om sopbilen ändrar turer eller vid kommunens vägunderhåll.

Om du har en mobiltelefon som är registrerad på adressen där du bor kan du få information om driftstörningar via sms. Sms-aviseringen är gratis.

Hur fungerar det?

När vi har info om tex akuta vattenläckor, planerat ledningsunderhåll, ändrar turer renhållningen eller vid kommunens vägunderhåll, skickar vi ut ett sms utifrån vår information. Sms:et skickas sedan ut till de mobilnummer som finns registrerade på adresser i det berörda området.

Sms-tjänsten fungerar som ett komplement till information vi har på vår webbplats och på sociala medier (kommunens Facebook-sida).

Hur gör jag för att få den här tjänsten?

Om du har ett mobilnummer registrerat på en adress i kommunen får du automatiskt sms-avisering vid information som berör din adress. Vill du inte ha sms-avisering avregistrerar du enkelt ditt mobilnummer. Länk för att avregistrera mobilnummer.

Vill du få avbrottsinformation till ett mobilnummer som inte finns registrerat på din hemadress (exempelvis en företagsmobil) kan du lägga till detta. Länk för att lägga till mobilnummer.

Hur har vi fått tag på ditt mobilnummer?

Vi samarbetar med leverantören Blue Idea som dagligen hämtar information om mobilabonnemang från Sveriges alla mobiloperatörer.

Tjänsten kan användas för att sprida samhällsinformation och får aldrig utnyttjas i reklamsyfte.

Sidan publicerades första gången: 2023-02-16

Sidan uppdaterades senast: 2023-02-16