Uppdatering 22 maj 10:00
Läget har inte förändrats efter vårt senaste sms-utskick. Vi uppmanar därför till fortsatt begränsat användande av vatten i kran, dusch och toalett under kommande dygn.Bakgrundsinformation: Vattenflödena i närheten av råvattentäkten är fortfarande på en kritisk nivå och kommunens vattenpumpar som står för vattenförsörjningen är därför avstängda. På grund av avstängningen är tillgången på vatten till bostäder begränsad.Vi skickar ut en uppdatering när läget förändras samt publicerar detta på www.overtornea.se

Uppdatering söndag 21 maj 19:00
Läget har inte förändrats efter vårt senaste sms-utskick.Vattenflödena i närheten av råvattentäkten är fortfarande på en kritisk nivå och kommunens vattenpumpar som står för vattenförsörjningen är därför avstängda. På grund av avstängningen är tillgången på vatten till bostäder begränsad. Vi uppmanar därför till fortsatt begränsat användande av vatten i kran, dusch och toalett.Nästa uppdatering om läget skickas ut måndag 22 maj senast 10:00 och publiceras på www.overtornea.se

Uppdatering söndag 21 maj 13:15
Uppdatering från Övertorneå kommun om vattenförsörjning för boende i södra delen av kommunen, detta innefattar Luppio och byar söderut, bland andra Hedenäset, Bäckesta, Risudden.

Vattenflödena i närheten av råvattentäkten är fortfarande på en kritisk nivå och kommunens vattenpumpar som står för vattenförsörjningen är därför avstängda. På grund av avstängningen är tillgången på vatten till bostäder begränsad. Vi uppmanar därför till fortsatt begränsat användande av vatten i kran, dusch och toalett.

Vi skickar ut ny uppdatering under kvällen och publicerar på www.overtornea.se

*  *  *
Ursprungligt meddelande lördag 20 maj 19:35

Information om vattenförsörjning för boende i södra delen av kommunen, detta innefattar Luppio och byar söder om Luppio, bland andra Hedenäset, Bäckesta, Risudden.

På grund av kritiska flöden i närheten av råvattentäkten kan vi under kommande dygn, med start i ikväll, bli tvungna att stänga av vattenpumparna under perioder. Tillgång till färskt vatten kan minska under kommande dygn om pumparna måste stängas av och vi vill därför uppmana boende att förbereda sig genom att tappa upp färskvatten i dunkar eller andra kärl innan klockan 21:00 ikväll lördag 20 maj.

Toalett får spolas under denna period men vi vill uppmana till begränsat användande under kommande dygn.