T4 i Tornedalen söker verksamhetsledare

2023-03-07

T4 ekonomisk förening söker en verksamhetsledare. T4 är ett projekt där Övertorneå kommun tillsammans med Haparanda, Pajala och Kiruna kommuner skapar en 80 mil sammanhängande led från Haparanda till Kiruna. 

Samverkansorganisationen T4 i Tornedalen ekonomisk förening, där kommunerna Kiruna, Pajala, Övertorneå och Haparanda ingår, har som målsättning att skapa en sammanhängande ledinfrastruktur för det rörliga friluftslivet som följer Torne- och Muonio älvdalar från Kiruna respektive Karesuando i norr till Haparanda i söder.

Verksamheten ska i samverkan med ideella föreningar binda samman befintlig ledinfrastruktur som kompletteras med nyanläggningar av lämpliga delsträckor för att skapa 80 mil sammanhängande året-runt huvudled genom Tornedalen. I rollen som verksamhetsledare förväntas du driva, leda och samordna föreningarnas arbetsinsatser i området.

Projektet har pågått under snart ett år och en bra grund för det fortsatta arbetet är på plats.

Om tjänsten
Vi söker dig som är beredd att anta en spännande utmaning för hela Tornedalen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Verksamhetsledaren ska:

 • Ha god förmåga att leda och fördela arbetet inom verksamheten.
 • Vara vårt ansikte utåt tillsammans med styrelsen och vara den sammanhållande länken för hela verksamheten.
 • Föra en löpande transparent dialog med styrelsen.
 • Kunna jobba inom hela området som omfattar kommunerna Kiruna, Pajala,Övertorneå och Haparanda.
 • Upprätta verksamhetsplaner samt budgetar.
 • I samarbete med aktörer inom ideell-, privat och offentlig sektor ta fram en långsiktig strategi och förvaltningsmodell för ledinfrastrukturen i Tornedalen.

Kvalifikationer

 • God datorvana.
 • God förmåga att arbeta strukturerat och självständigt.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Kunskap inom ekonomi- och budgetarbete.
 • Kunna arbeta flexibelt och ha god kommunikationsförmåga.
 • Kunskap om det stora geografiska området är en stor tillgång.
 • Skoterförarbevis/vana av skoterkörning då en stor del av arbetet kommer beröra skoterleder.

Krav

 • B-körkort och tillgång till egen bil.
 • Uttrycka sig väl i svenska, både tal och skrift.

Din profil
Som person gillar du komplexa projekt och du har ett stort friluftslivintresse. Du är bra på att planera och strukturera och du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är självgående, initiativtagande, kommunikativ och förtroendeingivande. För att lyckas i rollen som verksamhetsledare krävs att du har ett driv att leda och samverka med andra. Vi ser gärna att du har arbetat i ledande befattning som exempelvis projektledare. Det är
meriterande ifall du har goda kunskaper i engelska och finska. Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt och du skriver rapporter och underlag på ett strukturerat och lättbegripligt sätt samt kan samverka och kommunicera obehindrat med berörda målgrupper.

Du som Verksamhetsledare har möjlighet att till stor del arbeta på distans. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för kanslifunktionen på vårt kontor i Pajala.

Mer om oss
Vi är en nybildad organisation, styrelsen består av fem personer som har erfarenhet och intresse av landsbygdsutveckling. Verksamheten finansieras inledningsvis av projektstöd från Leader och därefter kommunal finansiering fram till 2029. Från vårt kontor i Pajala arbetar vår duktiga medarbetare, Karolina Kemi, som ansvarar för administrationen men även hjälper till med att driva projektet, hon har bland annat skapat
vår hemsida www.t4led.se där du kan få mer information.

Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta och utmanande arbetsuppgifter.

Välkommen med din ansökan som innehåller kontaktuppgifter, personligt brev, CV, referenser samt löneanspråk till: bjorn@t4led.se senast den 31/3 2023.

Kontaktpersoner:

Björn Winsa, nuvarande verksamhetsledare, T4
bjorn@t4led.se 070-282 00 08

Sven Tornberg, styrelseordförande, T4 i Tornedalen ekonomisk förening
sven.tornberg@haparanda.se 070-372 32 97

Sidan publicerades första gången: 2023-03-07 10:56

Sidan uppdaterades senast: 2023-03-07 10:58

Senaste nyhetsinlägg